INTEGO Basis

Het basis onderzoeksproject van INTEGO richt zich op het onderzoeken van epidemiologische trends in de huisartsenpraktijk. Hiervoor werden gestandaardiseerde methodes ontwikkeld die onder andere gebruikt worden in mastertheses van studenten geneeskunde.

De INTEGO databank wordt gehost op het Healthdata platform (https://healthdata.sciensano.be/nl). Door de grote hoeveelheid aan data is efficiënt datamanagement een constante opdracht voor het INTEGO team. Via de website willen we proberen onze data en resultaten snel en duidelijk te visualiseren en te ontsluiten. Basisdata worden ook via de FAIR portal aangeboden (https://fair.healthdata.be/).

Voor de vele INTEGO projecten is het belangrijk een stabiel netwerk te onderhouden en te streven naar uitbreiding van het netwerk om de INTEGO gegevens verder geografisch te verfijnen.

INTEGO staat voor samenwerking, zowel met interne (UZ/KU Leuven partners) als met externe partners (andere universiteiten, overheidsinstellingen en commerciële partners). Commerciële partners kunnen door middel van een wetenschappelijke beurs (grant) lopend INTEGO onderzoek ondersteunen. Meer informatie hierover kan je terugvinden in ‘INTEGO voor’.

Lopende onderzoekslijnen:

  • Epidemiologie van chronische aandoeningen in de huisartsenpraktijk
  • Epidemiologie van infectieziekten in de huisartsenpraktijk
  • Ontwikkeling van methodologieën ter optimalisatie van registratiedata
  • Onderzoek naar de impact van de COVID pandemie op de zorg in de huisartsenpraktijk
  • Epidemiologie van mentale aandoeningen in de huisartsenpraktijk

Publicaties

Wil je graag meer weten?