intego-milieu-haalbaarheidsstudie-over-koppeling-van-hbm-data-aan-intego
16 March 2024
Intego-milieu: haalbaarheidsstudie over koppeling van HBM-data aan Intego

In opdracht van de Vlaamse overheid onderzocht Intego, samen met de partners VITO en PIH, of het mogelijk zou zijn om gegevens van humane biomonitoring (HBM) te koppelen aan de gezondheidsgegevens in Intego. Bij HBM wordt de concentratie van vervuilende stoffen gemeten in weefsels (bvb bloed, urine,...) van de studiepopulatie.

pavlos-mamouris-beeindigde-succesvol-zijn-doctoraatstraject
16 February 2024
Pavlos Mamouris beëindigde succesvol zijn doctoraatstraject

Eind januari 2024 verdedigde Intego-onderzoeker Pavlos Mamouris succesvol zijn doctoraat met als titel: 'Optimizing statistical analysis and developing new methods for better handling and using data from a morbidity registry.' Proficiat Pavlos!

verschil-antibioticabarometer-en-nrkp-indicatoren
22 December 2023
Verschil antibioticabarometer en NRKP-indicatoren

Sinds kort is de antibioticabarometer in alle EMD-pakketten beschikbaar. Daarnaast zijn recent 3 NRKP-indicatoren (Nationale Raad voor KwaliteitsPromotie, RIZIV) voor het doelmatig voorschrijven van antibiotica door huisartsen gepubliceerd in het Staatsblad. Hoewel beide initiatieven gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van het voorschrijven van antibiotica, staan deze volledig los van elkaar.

intego-wenst-u-fijne-feestdagen
22 December 2023
Intego wenst u fijne feestdagen!

Intego wenst u een zalig Kerstfeest een een gelukkig 2024!

antibioticabarometer-op-de-radio
25 October 2023
Antibioticabarometer op de radio

Maandag 23 oktober was prof. dr. Bert Vaes op Radio 1 te horen naar aanleiding van de eerste data-ophaling voor de Antibiotica Barometer.

nieuwe-huisartsenbarometers-komen-eraan-registreer-je-tijdig
20 October 2023
Nieuwe huisartsenbarometers komen eraan. Registreer je tijdig!

De nieuwe huisartsenbarometers komen eraan! Dit najaar rollen we bij alle softwareproviders de applicaties uit. Maar nu al kun je je aanmelden. Druk op de knop “Ik neem deel” en je bent klaar voor de update van het jaar.

nieuwe-website-intego-online
7 December 2022
Nieuwe website INTEGO online

Begin deze week is de nieuwe website van onze onderzoeksgroep INTEGO live gegaan. INTEGO is een Vlaams huisartsenregistratienetwerk. Dankzij INTEGO kunnen ziektetrends in de huisartsenpraktijk in kaart gebracht worden. INTEGO benadrukt het maatschappelijke belang van de huisarts en het huisartsendossier. Met wekelijkse datacollecties is INTEGO een belangrijk instrument voor het opvolgen van de volksgezondheid. INTEGO wordt gefinancieerd door de Vlaamse Overheid.

vacature-intego-ontwikkeling-van-audit-en-feedback-voor-huisartsen
12 September 2022
Vacature INTEGO: Ontwikkeling van AUDIT en Feedback voor huisartsen

Binnen het Academisch Centrum Huisartsgeneeskunde van de KU Leuven zoeken wij op korte termijn een nieuwe medewerker. De geselecteerde kandidaat zal aangesteld worden als junior onderzoeker op het INTEGO project.

ku-leuven-organiseert-spoedcursus-tolken-voor-mensen-die-oekraiense-vluchtelingen-willen-helpen
4 April 2022
KU Leuven organiseert spoedcursus tolken voor mensen die Oekraïense vluchtelingen willen helpen

Van 15 tot en met 23 maart 2022 organiseerden docenten Heidi Salaets en Katalin Balogh in Leuven een intensieve snelcursus gesprekstolken. Doelgroep waren cursisten die zowel Oekraïens of Russisch en Nederlands spreken en die Oekraïense vluchtelingen willen helpen. Ook onze collega Birgitte Schoenmakers droeg haar steentje bij.