Vacature INTEGO: Ontwikkeling van AUDIT en Feedback voor huisartsen

Terug naar overzicht

Binnen het Academisch Centrum Huisartsgeneeskunde van de KU Leuven zoeken wij op korte termijn een nieuwe medewerker. De geselecteerde kandidaat zal aangesteld worden als junior onderzoeker op het INTEGO project.

INTEGO is een morbiditeitsregistratienetwerk in huisartsgeneeskunde. Het netwerk bestaat sinds 1994 en telt momenteel 104 Vlaamse huisartsenpraktijken. INTEGO collecteert wekelijks alle gestructureerd geregistreerde data uit de medische software van deze praktijken waardoor het een grote databank beheert met jaarlijks gegevens van ongeveer 300.000 patiënten (onder andere diagnoses, laboresultaten en voorgeschreven medicatie door de huisarts).

Wanneer artsen de medische gegevens gestructureerd registreren en bewaren in hun medische software, kan deze data gebruikt worden om de kwaliteit van zorg voor patiënten te verbeteren. Binnen het INTEGO project wordt sterk ingezet op het geven van geautomatiseerde feedback over kwaliteit van zorg aan de deelnemende praktijken. Om deze feedback te genereren werd een rigoreuze methodologie ontwikkeld die de volgende stappen behelst:

1. Ontwikkeling van kwaliteitsindicatoren

2. Ontwikkeling van een AUDIT. Deze bestaat uit queries van INTEGO data die de kwaliteit van zorg van een medisch probleem in kaart brengen

3. Ontwikkeling van Feedback voor praktijken met benchmarking


Deze AUDIT en Feedback wordt ontwikkeld binnen de INTEGO proeftuin. Nadien kan het AUDIT en Feedback proces opgeschaald worden door de verschillende softwareontwikkelaars voor huisartsgeneeskunde in België zodat alle Belgische huisartsen toegang krijgen tot dit AUDIT en Feedback systeem.

Tussen November 2022 en einde december 2023 zullen 3 AUDIT en Feedback projecten uitgevoerd worden binnen INTEGO. Deze projecten zullen achtereenvolgens gaan over diabetes mellitus, antibioticabeleid en chronische nierinsufficiëntie.Website van de eenheid

Functie

Je draait mee in het team van Intego onderzoekers. Als junior onderzoeker werk je aan het bepalen van kwaliteitsindicatoren, de ontwikkeling van queries voor de klinische AUDITs en de ontwikkeling van Feedback voor huisartsenpraktijken. Je helpt zo mee de kwaliteit van zorg te verbeteren in de eerste lijn.

Profiel

We zijn op zoek naar een master in biomedische wetenschappen of geneeskunde.

Kennis van Nederlands en Engels is noodzakelijk.

De volgende vaardigheden zijn wenselijk:

  • Kennis Franse taal
  • Basiskennis statistische software zoals SAS, R of Python
  • Interesse in IT
  • Teamplayer

De volgende vaardigheden zijn een meerwaarde:

  • Sterke communicatieve en sociale vaardigheden
  • Analytische vaardigheden en goed georganiseerd
  • Zelfstandig kunnen werken

Aanbod

Vol- of deeltijdse aanstelling (minstens 80%) als junior onderzoeker van 15/11/22 tem 31/12/23 met een mogelijkheid tot contractverlenging voor 2024.

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Bert Vaes, tel.: +32 16 37 72 97, mail: bert.vaes@kuleuven.be of mevrouw Tine De Burghgraeve, tel.: +32 16 37 72 76, mail: tine.deburghgraeve@kuleuven.be.Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 12/10/2022 via onze online sollicitatietoepassing. KU Leuven wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. Hebt u vragen in verband met toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden, dan kan u ons contacteren via diversiteit.HR@kuleuven.be.

Ontdek de originele vacature op de KU Leuven Jobsite!